Ulica M.Tita, Opatija
Restaurant Roko: +385 51 712 816
Pizzeria Roko: +385 51 711 500
Veloce by Roko: +385 51 704 345
Dragi posjetitelji, dobro došli u ugostiteljske objekte Roko u Opatiji!
Gastronomska tradicija naše obitelji započela je Dalmaciji, na otoku Ugljanu gdje je moj otac Roko Dunatov radio kao šef kuhinje. Krenuo sam njegovim stopama te se s puno ljubavi i entuzijazma posvetio ugostiteljstvu.
Prva kulinarska znanja stekao sam kao osamnaestogodišnjak u Intercontinental korporaciji u Zagrebu. Nakon toga radio sam kao šef kuhinje u vrhunskim ugostiteljskim objektima u Opatiji. Svoj profesionalni put nastavio sam kao samostalni ugostitelj, najprije s barom Mimoza, a zatim s Pizzeria Roko, Restaurant Roko i Veloce by Roko, u koje sam utkao svoje veliko iskustvo i znanje uvažavajući lokalni ambijent i gastronomsku tradiciju ovoga grada.
Kao vlasnik i profesionalni kuhar brinem o svakom aspektu svojih restorana: jela kreiram prema vlastitim idejama, osmislio sam recepte i jelovnike, a interijer sam uredio s posebnom pažnjom kako bismo gostima pružili kompletan gastronomski i emocionalni doživljaj. U pripremi hrane ništa ne prepuštam slučaju: pažljivo odabirem namirnice s kojima radimo, za roštilj nabavljamo posebno sušena drva, naša je tjestenina ručno rađena, a isto tako i naše slastice.
Iza našeg uspjeha stoje godine predanog rada, velikog truda, vizionarskih ideja i konstantnog ulaganja. Otkrijte našu priču, pogledajte što nudimo, i pridružite nam se u jednom od naših restorana.
Vaš chef, vlasnik restorana
Roko Stjepan Dunatov
Restoran čine hrana, ambijent i ljudi – oni koji u njemu rade i njegovi gosti. U našim objektima posebnu pažnju posvećujemo sinergiji svih tih elemenata ključnih za kvalitetu i uspjeh.
Brinemo o tome kako će se kod nas osjećati naši gosti, ali isto tako i o uvjetima u kojima rade naši kuhari i konobari. Stalnim ulaganjima nastojimo im omogućiti čim bolje uvjete rada, jer pažnja utkana u pripremu svakog jela osjeti se – u svakom zalogaju.
Kasni doručak
Tortilja s povrćem
Ručak
Ravioli nadjeveni kremom od grdobine u umaku od kozica
Večera
Prvi slijed: riblja juha, drugi slijed: jadranski brancin nadjeven pestom od bosiljka, kvarnerskim kozicama na podlozi od humusa i tivica sa žara, desert: crème brûlée
Sva naša jela osmišljava vlasnik restorana i vrhunski chef gospodin Stjepan Dunatov.
chef
Umake i tijesto za pizze pripremamo rano ujutro kako bi se sastojci optimalno proželi. Sami pripremamo svoj kruh. Povrće nabavljamo od lokalnih proizvođača, a ponudu prilagođavamo prema sezoni.
130 kn
Umak od kvarnerskih kozica i istarskih tartufa s tagliattelama
175 kn
Slasni biftek pripremljen po želji
168 kn
Janječi kotleti pečeni na grilu u umaku od crnog vina i smokava
34 kn
Dnevni kolač kao savršeni završetak obroka
Vaš omiljeni Veloce by Roko sada još veći, još ukusniji - svratite i uvjerite se!
Pišite nam, javite se, a najdraže od svega bit će nam vidjeti Vas.
Roko Vas očekuje!
Rezervacije primamo isključivo telefonom!
Restaurant Roko:
Opatija, M Tita 116/2
+385 51 712 816
Pizzeria Roko:
Opatija, M Tita 114
+385 51 711 500
Veloce by Roko:
Opatija, M Tita 110
+385 51 704 345